Therapie

Als je je moe, uitgeblust, angstig, neerslachtig of vertwijfeld voelt, en er niet alleen mee wil blijven worstelen – Als je voelt dat het moment is aangebroken dat je echt iets anders wil in je leven dan dat er tot nu toe geweest is – Als je iemand zoekt die je helpt om naar binnen te kijken en mogelijk een nieuw perspectief te vinden: Je bent welkom in mijn praktijk in Waltwilder (Bilzen).

Ik werk met de contextuele gedragstherapieën PBBT®* en (proces-gerichte) ACT. Echte en duurzame verandering kan maar plaatsvinden wanneer we in staat zijn onszelf helemaal te zien. Vaak is het daarbij helpend als iemand anders ons óók helemaal kan zien. In een veilige open en menselijke verbinding tussen jou en mij ontstaat een ruimte waar jij jezelf kunt leren kennen, ook wanneer je dingen tegenkomt die moeilijk of pijnlijk zijn om naar te kijken.

*PBBT en ACT zijn contextuele gedragstherapieën. Process Based Behaviour Therapy (PBBT®) is een nieuwe vorm van psychotherapie die volledig gebaseerd is op de laatste wetenschappelijke inzichten over menselijk gedrag. PBBT is erop gericht de relatie met jezelf onder de loep te nemen en grondig te herzien. Dan wordt het mogelijk om je eigen script te herschrijven, en in vrijheid aan je eigen leven te bouwen. Acceptance & Commitment Therapy (ACT) helpt je om anders naar je gedachten, emoties en gedrag te kijken, zodat je een leven kunt kiezen dat er voor jou echt toe doet.

Alhoewel ieder traject een individuele aangelegenheid is, is betekenisvolle psychologische verandering en het doorbreken van ingesleten patronen een proces dat tijd kost. Therapietrajecten duren daarom doorgaans langer dan bijvoorbeeld kortdurende coachings.

Loopbaancoaching

Wanneer je vastloopt in je werk of carrière, niet meer weet wat je eigenlijk graag doet, of je draai niet meer vindt op je huidige werkplek, dan kan loopbaancoaching een uitkomst zijn. We gaan samen op zoek naar jouw waarden, kwaliteiten en energiegevers en zoeken zo naar een loopbaan die echt bij jou past.

Ook als je graag meer balans wil in je werk- en privéleven, of bijvoorbeeld moeilijkheden ervaart in de interactie met collega’s of leidingevenden, kun je loopbaancoaching volgen.

Loopbaancoaching is een relatief kortdurend traject van 7 à 8 sessies, dat betaald kan worden met loopbaancheques van de VDAB door wie daarvoor in aanmerking komt. Je betaalt dan omgerekend iets meer dan 10 euro per sessie. Als je recht hebt op loopbaancheques is je kennismakingsgesprek bovendien gratis. Zoek uit je of je loopbaancheques zou kunnen aanvragen op deze site: www.vdab.be/loopbaancheques

Loopbaancoaching met cheques loopt in samenwerking met gemandateerd loopbaancentrum Kurago. Zie www.kurago.nu.

 

Tarieven

Sessies duren 50 minuten.

  • Individuele therapiesessie: 80 euro
  • Loopbaancoaching zonder loopbaancheques: 80 euro (excl. BTW)

Loopbaancheques zijn aan te vragen via www.vdab.be/loopbaancheques

Voor therapiesessies is via de mutualiteit een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk.

Werkwijze

We starten met een intakegesprek, waarin we kennismaken en in kaart brengen waar je tegenaan loopt. Op basis van dat gesprek beslissen we samen of we op weg gaan. Als dat zo is, dan verbinden we ons beiden tot een eerste set van 5 sessies. Je hebt dan de gelegenheid om te voelen of deze vorm van therapie, ikzelf als therapeut, en onze samenwerking echt bij jou past. Na deze 5 sessies bekijken we opnieuw of we verder gaan. Het traject wordt dan steeds verlengd met 5 sessies die we vooraf inplannen. In het begin is het wenselijk om elkaar wekelijks of tweewekelijks te zien. Later kan er desgewenst meer tijd tussen de sessies gepland worden. Je betaalt elke sessie apart en je bent nooit verplicht een set van 5 sessies af te maken.

Contacteer Mij

Stel een vraag, of maak een afspraak.

+32 493 46 12 74

Kerktorenstraat 10 - 3740 Waltwilder (Bilzen)

mail@sannaheijnis.be